Ouarzazate

De stad Ouarzazate in Marokko

OuarzazateDe stad Ouarzazate ligt in het zuidelijk deel van Marokko. De naam Ouarzazate komt van een Berberse uitdrukking die ‘zonder lawaai’ of ‘zonder drukte’ betekent. De stad is een favoriete halteplaats voor toeristen die op weg zijn naar de Saharawoestijn. De meesten van hen slaan hier hun voorraden in voor hun tocht naar de woestijn.

Wil je ook de Sahara intrekken, dan is het inderdaad een goed idee om één of twee dagen in Ouarzazate te verblijven, dat bovendien op zich al de moeite van het bezoek waard is. Veel bezoekers van de stad zijn verrast door de wonderbaarlijke en spirituele atmosfeer die er heerst. Een ander interessant punt van Ouarzazate zijn de grote filmstudio’s die hier te vinden zijn.

Geschiedenis

Ouarzazate GeschiedenisOuarzazate is een stad met een levendige cultuur en een lange geschiedenis, rijk aan kunst. De stad was ooit een kruispunt voor Afrikaanse handelaren die op weg waren naar de noordelijke steden van Marokko en naar Europa. Tijdens de Franse overheersing was het een garnizoensstad, bestuurlijk centrum, en douanepost.

Bezienswaardigheden

Ouarzazate is een rustige provinciestad met brede straten, vele hotels en diverse parken en tuinen. Het ligt op een hoogte van 1160 m, op het kruispunt van de Draa-vallei en de Dade. De Finnit Oase ten zuiden van Ouarzazate, met de prachtige Pise-ksour, is een bezoek waard. Ouarzazate heeft ook de Kas