Landbouw, Bosbouw en Visserij

Landbouw, Bosbouw en Visserij

Ruim 40 % van de Marokkaanse beroepsbevolking werkt in de landbouw, waarmee deze sector de grootste werkgever van het land is.

De natuurlijke bossen van Marokko bestrijken een oppervlakte van in totaal 5,8 miljoen hectares. Het land heeft verder 3,2 miljoen hectares aan grassteppen en 530.000 hectares aangeplante bebossing.

Marokko is de grootste Afrikaanse producent van vis, met 3000 offshore visboten, meer dan 400 vissersschepen en duizenden kleine vissersboten. De overheid besteedt ook aandacht aan het behoud van de bossen, zowel van de natuurlijke bossen als de aangeplante.

Landbouw

Volgens de statistieken zijn 24.451.000 ares ofwel 9.894.968 hectares, zo’n 22 % van het hele landelijke gebied van Marokko uitgezonderd de Westelijke Sahara, onvruchtbaar.

Bijna 43 % van alle bebouwbare grond wordt bebouwd met granen, 3 % met peulvruchten, 7 % met plantages en boomgaarden voor bijvoorbeeld amandelen, olijven, druiven, citrusvruchten en dadels, 2 % met producten voor industriële toepassingen, zoals katoen, rietsuiker, suikerbieten en oliezaden