Klimaat van Marokko

Een gastvrij land als Marokko moet ook wel een gastvrij klimaat hebben. Of je nu van de warme zon of de koele bries houdt, het Marokkaanse klimaat heeft voor elk wat wils te bieden.

Variatie

Marokko ligt in het Noordoosten van Afrika en is een interessant en gevarieerd land met een sterke eigen identiteit, ondanks de nabijheid van Europa. Niet alleen biedt het land een diversiteit aan talen, culturen en gewoontes, maar het heeft ook een grote varieteit aan overweldigend natuurschoon te bieden.

Marokko heeft een groot aantal exotische steden, bijvoorbeeld Fez en Marrakech, en daarnaast prachtige badplaatsen. Het landschappelijk schoon van Marokko varieert van de besneeuwde bergtoppen van het Atlasgebergte, het woestijnlandschap van de Westelijke Sahara tot de mooie Atlantische en Mediterrane stranden.

Subtropisch klimaat

Het klimaat van Marokko is gematigd subtropisch, met koele zeewinden die afkomstig zijn van de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. In het binnenland liggen de temperaturen hoog, met zeer hete zomers en relatief koude winters. De gemiddelde wintertemperatuur in Marokko ligt rond de 21° C. In de zomer kunnen de temparturen oplopen tot 38° C. In Marokko is vrijwel het gehele jaar door zonnig en ‘s zomers is het er prettig warm. De beste maanden om het land te bezoeken zijn April en Mei. Aan de kust is het ook in Juni, Juli en Augustus aangenaam. Tijdens die maanden is het dan in het binnenland echter zeer heet, vooral rond het middaguur.

Woestijnklimaat

Temperatuur en klimaat verschillen veel in Marokko, afhankelijk