Geschiedenis van Marokko

De Marokkaanse geschiedenis

Het koninkrijk Marokko ligt op het kruispunt van Europa en Afrika, en is met zijn prachtige cultuur en rijke geschiedenis een verbazingwekkend land.

Het land is doordrenkt van cultuur, die mede is gevormd door de vele verschillende overheersers die het land hebben geregeerd. Marokko kent een grote culturele en etnische diversiteit, maar de oorspronkelijke bewoners ervan zijn de Berbervolken.

De Berbers leefden traditioneel in grote stamverbanden, die onder leiding stonden van een leider die de regels vaststelde, en geen twee Berberstammen hadden dezelfde regels.

Phoeniciërs en het Romeinse Marokko

De Berberstammen waren wijd verspreid over Marokko, op grote afstand van elkaar. Hierdoor was het gemakkelijk voor ander volken om het land binnen te vallen.

In de twaalfde eeuw voor Christus vielen de Phoeniciërs als eersten het land binnen, en veroverden met gemak de kuststroken. Zij werden vervolgens door de Carthagiërs aangevallen en verslagen.

De Carthagiërs vestigden handelsroutes en begonnen handel te drijven met de Berbervolken. Rond de vijfde eeuw voor Christus overheersten de Carthagiërs geheel Noord-Afrika. De koningen van de Berbervolken regeerden in de schaduw van Carthago en Rome.

In de tweede eeuw voor Christus vielen de Romeinen Marokko binnen en veroverden alle schatten van de Carthagiërs. De Romeinen regeerden hun bezette gebiedsdelen door allianties met de plaatselijke stammen aan te gaan.

Een deel van het land werd door de Moren oftewel Mauri overheerst, en dit gebied werd Mauritanië genoemd. In de tweede eeuw A.D. werd het Christendom in het land geïntroduceerd, en sommige stedelingen, Berber-slaven en landbouwers bekeerden zich.

Het Christendom in